Rozpoutejte dobrodružství s naším nejpřenosnějším keramickým grilem na dřevěné uhlí, Joe Jr. Ideálny pomocník pro životní styl na cestách.
Gril Kamado Joe Kettle Joe v sobě spojuje inovace našich keramických grilů v dizajnu kotlíkového grilu.
Díky 46 cm průměru se na grilovací rošt vejde dostatek masa a proto je tak série CLASSIC nejprodávanější pro domáci prostředí a vhodná pro každou příležitost.
Grily série Big Joe s maximální velikostí poskytují 61 cm průměr roštu na vaření, který je ideálny pro zábavu davu. Díky inovacím v každém grilu zažijete grilovaní na dřeveném uhlí jako nikdy předtím.
Moderní grily ve stylu Kamado se vyrábí ze směsi různých materiálů včetně vysoko odolné protipožární keramiky, žáruvzdorných materiálů, tradiční terakoty, směsi portlandského cementu a rozdrcených lávových kamenů. Vnější povrchy jsou nyní také odlišné, používají se vysoce lesklé keramické glazury, barvy, texturované povrchy podobné štukům a keramickým dlaždicím. Použitím moderních keramických a žáruvzdorných materiálů zabezpečuje, že zařízení málokdy praskne, což byl běžný problém v původním japonském designe.
V kamado grilech se používá dřevěné uhlí, i když bylo několik pokusů o vytápění plynem nebo elektřinou. Jedna z výhod keramické konstrukce je, že neexistuje žádná kontaminace aroma, nebo chuti jídla a ze stejného důvodu je dřevěné uhlí preferovanou volbou pro moderní kamado vaření. Nejenže dřevěné uhlí vytváří málo popela, protože se téměř celé spotřebuje při hoření, ale navíc je o hodně zdravější a neobsahuje různé přísady jako alternativní uhelné brikety, které můžou svými přísadami ovlivnit chuť potravin. Kusové dřevěné uhlí se též může vyrábět ekologicky, trvale udržitelným způsobem, za použití techniky prořezávání, což je způsob řezání stromů a keřů podporující stimulaci jejich růstu.
Výrobci těchto keramických grilů tvrdí že jsou velmi univerzální. nejenže mohou být použity na grilování a uzení, ale můžete s jejich pomocí připravit pizzu na pizza kameni, který se jednoduše vloží do grilu a též na něm můžete upéci chleba nebo koláč. To je díky vynikajícímu zachování tepelných vlastností keramického pláště, který může udržet teploty ve vnitřku grilu až do 398°C. I díky přesnému řízení průtoku vzduchu(a tím i teploty) který je zabezpečen ventilačním systémem. Kamado grily jsou podobné pecím, vyhřívaným dřevem a proto může být kamado gril použit na pečení. Upeče cokoliv, co může být pečeno v tradiční peci.
Kromě vnějšího keramického pláště je tu zde také keramická nebo nerezová miska uvnitř grilu určená na uhlí. Dále jsou zde posuvná dvířka ve spodní části grilu, která zabezpečuje proudění vzduchu k uhlí, stejně jako regulovatelný otvor v horní části víka (kopule), který zároveň slouží k úniku dýmu z grilu. Teplota se řídí správným nastavením těchto dvou otvorů. jeden nebo více roštů je možné umístit nad žhavé uhlí a tím získáte plochu pro grilování nebo pečení. A nakonec, většina kamado grilů má ve víku vyvrtaný otvor, který umožňuje vložení teploměru pro sledování teploty uvnitř grilu .
Vytvořte různé tepelné zony v grilu Kamado Joe s keramickou deskou půlměsíc, která částečně blokuje silné přímé teplo na potraviny a vytváří nepřímé grilování.
Naše multi stupňové rošty vám zabrání přeplnění roštu. Zdvojnásobte navýšením jednotlivých roštů grilovací prostor a potom je lehké připravit najednou maso nebo zaleninu.
Nekupujte zajíce v pytli! Vyzkoušejte si keramický gril KamadoJoe na vlastní kůži a zjistěte, jaký je skvělý. Gril KamadoJoe, který používají profesionální kuchaři si nyní můžete otestovat i vy a zlepšit své kulinářské schopnosti v tomto odvětví. Také si můžete vyzkoušet různé techniky grilování, vaření, pečení, uzení, které na běžném grilu nemůžete vytvářet. Příprava jídla na keramickém grilu je velmi jednoduchá. Proto Vám před jeho zakoupením nabízíme možnost jeho zapůjčení, abyste se přesvědčili, že ho opravdu musíte mít! Připravte pro sebe, známých nebo rodinu něco nového a buďte opět grilmistr ve svém okolí. Upečete si chléb, bagetu nebo pizzu a vyzkoušíte udit na keramickém grilu.