Keramické grily KamadoJoe dokáží vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek plný dokonalých chutí. Keramická glazura funguje jako izolátor, udržuje v jídle přírodní tuky a vlhkost, čímž je jídlo neuvěřitelně jemné a šťavnaté. Získáte pravou chuť, protože v těchto grilech se doporučuje používat 100% přírodní dřevěné uhlí, které nevytváří nežádoucí pachy. Brikety obsahují přísady jako borax, škrob a piliny z odpadního dřeva, které se dostanou do keramiky a následně tyto škodlivé látky předává do všeho co grilujete.
Často mylná představa o keramických grilech je taková, že je třeba ho dlouho předehřívat. Pravdou však je, že keramické grily KamadoJoe jsou připraveny ke grilování či pečení za 15 minut. Vytvoříte teplotu bez problémů i 400°C mrknutím oka a můžete připravovat vaše oblíbené jídlo. Vysocezátěžová keramika se nahřeje a vy neztratíte ani jeden stupeň tím že otevřete poklop a otočíte např. steak, což u plynových grilů při dlouhém nahánění teploty, se po otevření ztratí všechno teplo a to není vhodné pro přípravu dokonalého jídla.
KamadoJoe grily vám umožní vaření, pečení, grilování a uzení s jednoduchým nastavením proudu vzduchu. Rozdělitelné keramické desky umožňují využít přímé a nepřímé pečení což v praxi znamená že gril umíte rozdělit na dvě teplotní zóny. Udělejte si steak na přímém ohni a zeleninku na nepřímo. Rozdíl v teplotě pečení může být i 300 ° C. Ostatní grily nemají takové teplotní rozhraní. Podstatné však je, že si na keramickém grilu KamadoJoe můžete připravit cokoli.
Naše grily jsou stavěny na roky používání a vystavovány na obdiv, protože při běžném provozu není možné aby keramika praskla. Jsou použity materiály z nerezavějící oceli 304, práškové 304 nerezové oceli, práškové litiny a vysoceodolného HDPE s důrazem na na technické vybavení. To znamená, že váš gril Kamado Joe odolá i tomu nejnáročnějšímu podnebí. Jiné společnosti, které se zabývají výrobou keramických grilů nepoužívají tak kvalitní materiály a jejich životnost je mnohem kratší.
Keramický gril KamadoJoe bude pravděpodobně váš poslední gril, který si koupíte. Z dlouhodobého hlediska je velmi úsporný co se týče dřevěného uhlí. Používáme uhlí které obsahuje velké kusy což zajistí dosažení vysoké teploty a déle hoří. Keramika absorbuje dostatek tepla, které dlouhou dobu předává, čímž se snižuje spotřeba paliva. Po skončení grilování stačí zavřít přívod vzduchu a nespálené uhlí znovu můžete použít pro další grilování. Na jedno naložení můžete grilovat i vícekrát.
Dřevěné uhlí se rozhoří o hodně rychleji než brikety. S elektrickým podpalovačem LooftLighter budete připraveni grilovat do 15 minut.
Kamado Joe nabízí unikátní dvou-funkční větrací systém. Regulace teploty je snadná a dokážete nastavit přesnou teplotu pro pomalé pečení, ale i ideální teplotu pro grilování, pečení i prudké pečení.
Vzhledem k tomu, že dřěvěné uhlí produkuje méně popelu než dřevěné brikety, bude čištění grilu jednodušší. Navíc nespálené dřevěné uhlí je možné znovu zapálit při dalším použití grilu. A kamado Joe navíc přichází s patentovanou zásuvkou na popel, která umožňuje vyčisti gril o hodně jednodušeji, než kdykoliv předtím.
Keramické grily Kamado Joe fungují jako samočisticí roury formou vypálení. Kvalita použitých materiálů a jeho konstrukce zaručují životnost desítky let.