Tento způsob přípravy je nejoblíbenější, protože pouze při vysoké teplotě připravíme řády kus dobrého steaku který přináší neuvěřitelnou barvu a chuť jaká vás jen napadne. Načasování je klíčem k zvládnutí této ne moc náročné techniky. Kamado Joe gril stačí pořádně rozpálit abychom dosáhli správnou teplotu, jakmile položíte maso na gril, netrvá to dlouho.
Šťavnaté a jemné zevnitř, křupavé a výborně ochucené na povrchu, to je podstata pomalého pečení. Bez problémů připravíme větší kusy masa, celé kuře, vepřové kolena, ... Využitím silného ale pomalého pečení vytvoříme dokonalé kuchařské zážitky. Přidáním ovocné štěpky dosáhneme nezapomenutelnou chuť.
Tento způsob přípravy je vhodný pro pomalé pečení pří nízké teplotě. Jedinečný tvar a design Kamado Joe grilu udržuje vlhkost, rovnoměrně se zahřívá a zvolna přidává kouřové aroma na potraviny. Samozřejmě, že maso není jediné jídlo, které můžete připravit uzením. Vše od ryb, sýrů, zeleniny, může být posíleny s komplexní chutí po kouři.