DVA KRÁT PEČENÉ BRAMBORY

 

ČAS PŘÍPRAVY: 15 MINÚT | ČAS VAŘENÍ: 1 HODINA

 

Ingredience:

  • brambory
  • olivový olej
  • sůl
  • mléko
  • zakysaná smetana
  • modrý sýr
  • slanina
  • strouhaný sýr
  • alobal

Postup:

Dovnitř grilu nasypeme přírodní dřevěné uhlí a zapálíme ho elektrickým podpalovačem Looftlighter a necháme ho otevřený rozpálit aspoň 10 minut. Na gril položíme desku na nepřímé pečení a rošt a necháme ho rozehřát na 400 F (205 ° C) a to tak, že spodní otvor necháme otevřený do třičtvrtě, horní otvor uzavřeme a doplnuje otevřeme dírky dokud nedovrší požadovanou teplotu, v případě potřeby regulujeme jen vrchním otvorem. Zatímco se nám gril rozehřívá si připravíme očištěné brambory, které potřeme olivovým olejem a dobře je osolíme z obou stran. Česnek odřízneme a také ho potřeme olivovým olejem. Brambory i česnek zabalíme do alobalu každé zvlášť. Nejdříve dáme dělat brambory na gril a po přibližně 30 minutách přidáme česnek. Za hodinu zkontrolujeme, zda jsou brambory hotové. Pokud jsou brambory hotové, necháme je vychladnout přibližně 20 minut. Brambory rozkrojíme na dvě části a vykrojíme vnitřek lžičkou, které později použijeme na nádivku. Bramborovou nádivku rozmačkáme, přidáme pečený česnek, mléko, zakysanou smetanu, nadrobený modrý sýr, nastrouhanou opečenou slaninu, smetanu, osolíme, opepříme a promícháme. Nádivkou naplníme brambory, na vrch přidáme nakrájenou slaninu a nastrouhaný sýr a dáme zapéct na gril přibližně na 10-15 minut. Dobrou chuť.

Technika grilováni :

Grilování vám zaručí rychlé, chutné a konzistentní výsledky. Použitím vysoce kvalitního uhlí zajistí rovnoměrné trouby a nepřekonatelná chuť ve všem co připravují od mletém až po maso se zeleninou.

Doporučené rozložení roštu: