ČAS PŘÍPRAVY : 20 MINUT | ČAS GRILOVÁNI : 45 MINUT
Křídla osušíme, nařízneme kůži v kloubu, aby se nám lépe dělala. Okořeníme pálivým BBQ kořením. Dáme grilovat nepřímou metodou při 170 °C, na 45. min. Po 25 min. křídla otočíme.
Mezitím si uděláme pikantní medovou omáčku na finální glazuru.
0,5L pomerančová štáva
4 lžíce medu
1 lžíce granulovaného česneku
1 lžíce granulované cibule
špetka soli
lžička chilli
2 lžíce světlé sójové omáčky,
4 lžíce BBQ omáčky, provařit a na konci přidat kus másla, konzistence spíše řidší.
Po 45 min. křídla namáčíme do teplé omáčky a obalené je vracíme zpět na zaschnutí (můžeme opakovat) Necháme 10-20 min zaschnout. Podáváme s dipem ze zakysané smetany ( 1 kelímek ), do které je přidán česnek ( 2 stroužky ) a výrazně zakouřená BBQ omáčka ( 3 lžíce ).
Technika připravy na grile : POMALÉ PEČENÍ
Šťavnaté a jemné zevnitř, křupavé a výborně ochucené na povrchu, to je podstata pomalého pečení. Bez problémů připravíme větší kusy masa. Využitím silného ale pomalého pečení vytvoříme dokonalé kuchařské zážitky. Přidáním ovocné štěpky dosáhneme nezapomenutelnou chuť.
Odporúčané rozložení roštu :
Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster
Dávid Kubricht