ČAS PŘÍPRAVY : 30MINUT | ČAS GRILOVÁNI : 3 HODINY
Vepřový bůček bez kůže a kosti nakrájíme napravidelné kostky o velikosti dle výšky bůčku. Obalíme ze všech stran v oblíbeném BBQ RUB. Vyskládáme na přenosnou mřížku nebo rošt. Dáme grilovat při 130°C nepřímou metodou cca 2 hodiny. Zakuřujeme ovocným dřevem. Po 2 hodinách přendáme do hliníkové misky Zasypeme 1-2 lžícemi třtinového cukru,přidáme lžíci medu 2 lžíce másla a 3 lžíce BBQ omáčky. Přikryjeme alobalem, vrátíme do grilu na další hodinu. Průběžně kontrolujeme, aby se to nepálilo a kostky otáčíme, aby byli postupně namočené ze všech stran. Po hodině vyskládáme zpět na mřížku a potřeme ze všech stran výpekem a vrátíme do grilu a necháme cca 10-15 min. zaschnout. Sundáme a servírujeme za tepla jako jedno hubky, ideálně k pivu.
Technika připravy na grile : POMALÉ PEČENÍ
Šťavnaté a jemné zevnitř, křupavé a výborně ochucené na povrchu, to je podstata pomalého pečení. Bez problémů připravíme větší kusy masa. Využitím silného ale pomalého pečení vytvoříme dokonalé kuchařské zážitky. Přidáním ovocné štěpky dosáhneme nezapomenutelnou chuť.
Odporúčané rozložení roštu :
Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster
Dávid Kubricht