ČAS PŘÍPRAVY: 12 HODIN | ČAS VAŘENÍ: 40 MINUT
Všechny složky na fermentaci 120 ml vody, kvasnice a celozrnnou mouku dobře promíchejte v malé misce. Obalte fólií a nechte sedět na pultu při pokojové teplotě po dobu 12 hodin. Po 12 hodinách těsto přemístěte do větší misky a přidejte zbývající přísady a dobře promíchejte, aby se všechny přísady spojily. Zakryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout při pokojové teplotě po dobu 3 až 4 hodin. Po vzestupu umístěte do lednice minimálně na 3 hodiny a maximálně na 7 dní, kde se chuť se dále rozvíjí po delší dobu. Vyberte těsto z chladničky a umístěte na moučnatou plochu. Prsty vytvarujte těsto do obdélníku nebo kruhu a složte každou stranu na sebe směrem dovnitř a pak těsto otočte a vytvarujte ho do kulatého bochníku. Nechte ho odpočívat 15 minut. Mezitím si připravte formovanou misku na bochník. Položte bochník kůží směrem dolů nebo misky podobné velikosti a vysypte ji směsí 50 / 50múky a rýžové mouky. Zakryjte a nechte kynout 4 až 5 hodin nebo dokud se těsto nezdvojnásobí. Zatímco je bochník v košíku, předehřejte si gril na 475 stupňů F (245 ° C) a nastavte ho na nepřímé pečení. Když vám těsto pěkně nakyne vložte jej do 4 nebo 5-litrového litinového kotlíku KAMADO JOE, který vyložíme pečícím papírem, aby bochník přiléhal. Nařízněte vrchol bochníku ostrým nožem. Hrnec zakryjte a nechte péct na grilu 20 minut. Po 20 minutách otevřete gril a vyjměte pokrývku a nechte péct dalších 20 minut. Pokud se nám vytvořila pěkná kůrka můžete odložit z grilu na chladící mřížku a před krájením jej nechte úplně vychladnout (alespoň dvě hodiny)! Zdroj: Josey Baker Chléb
Technika grilováni :
Kamado Joe na dřevěné uhlí může upéct křupavý chléb či pizzu. Keramické stěny udrží teplo a jeho kruhový tvar podporuje lepší cirkulaci vzduchu čímž vytváří ideální podmínky pro pečení.
Doporučené rozložení roštu: